Vanha peli n. 50-luvulta. Ylhäällä 2020-luvulta.

Lähes satavuotias
peli herätetty henkiin

Fortuna on suomalainen puusta tehty peli jossa kuula lähetetään kaltevalle pinnalle. Pelissä on eri arvoisia paikkoja joista saa pisteitä. Kun kaikki kuulat on lähetetty peliin lasketaan pisteet yhteen. Eniten pisteitä saanut on voittaja.

Aikakuva on kehitellyt tästä Fortuna-pelistä värikkäitä versioita joihin on lisätty mm. kuminauhoja, jolloin kuula kimpoilee pelissä vauhdikkaammin. Lisäksi peleissä on 2x- ja 3x- kertoimia joilla tulosta saa paremmaksi ja huonot pisteet saa pois Replay-paikoista.

ART-Fortunat on pääosin tehty puusta. Käytämme paljon kierrätysmateriaaleja mm. keittiönovia ja hyllyjä joista saadaan pohjalevyjä. Varsinainen ulkoasu tehdään yhdistelemällä erilaisia esineitä ja maalaamalla pohjalevyt ja reunalistat teeman mukaisesti.

ART-Fortunoita on useita eri kokoja. Isoimmat pelit on tehty mm. keittiön tasoista ja ruokapöydistä. Niitä pelataan golf-palloilla.

Useimmat ART-Fortunat ovat yksilöllisiä teoksia. Kahta aivan samanlaista peliä ei ole ja siksi niitä voidaan pitää taideteoksina. Pienemmissä peleissä on koukku jolla pelin voi ripustaa seinälle.

Näyttelyssä on myös kahdenpelattavia pelejä kuten rallifortuna ja ristinollafortuna.

Lisäksi kehittelemme ART-Fortunoilla pelattavia seurapelejä, joten vaihtoehtoja pelaamiseen löytyy, Seurapelit ovat ilmaisia ja löytyvät näiltä nettisivuilta.

Pelit on nähtävillä
Kangasalan Kisapirtillä (Vehmaisten ulkoilumaja)
Osoite: Kisapirtintie 111, Kangasala, Liuttu

Myös varsinkin kesällä pelit ovat esillä erilaisissa tapahtumissa.

Yhteystiedot: Kuvatoimisto Aikakuva T:mi, Y-tunnus 1647294 -2
Rantakuja 3 B 6, 36240 KANGASALA